Vegetarisk pasta med gorgonzola

Vegetarisk pastasås med grönmögelost samt som går snabbt att göra och är jättegod med pennepasta, spagetti, gnocchi eller farfalle

4 portioner vegetarisk pasta med gorgonzola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta som penne, spagetti, gnocchi eller farfalle
  • 1 strimlade purjolökar
  • 1 msk smör
  • 125 g mild Gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör under tiden pastasåsen: Rensa, skölj och hacka purjolöken. Fräs purjolök i smör i en kastrull tills den är mjuk utan att ta färg ca 3 min.
  3. Tillsätt gorgonzola-grönmögelosten i bitar och låt den smälta.
  4. Häll på grädden och koka ihop pastasåsen i ca 3 min.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Blanda ihop pastasåsen och pastan i en stor panna, skål eller kastrull och servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer