Vegetarisk pasta med aubergine

Vegetarisk pasta med aubergine, soltorkade tomater, färsk basilika, chili, vitlök och ruccola i olivolja.
Här serverad med kikärtor i curry - sök recept här på receptfavoriter.se
Vill du ha en helt vegan pasta så välj en pasta utan ägg ex. Ica Basic samt stryk eller ersätt mozzarella-osten.
Vidare värt att notera är att parmesanost och annan ost egentligen ej är vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pasta med aubergine

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som skruvar, penne eller spagetti
  • 1 aubergine
  • 1 burk soltorkade tomater i olja 150-200 gram
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 65 gram, en påse ruccola
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en msk olivolja och en halv tsk salt.
  2. Skär aubergine i tärningar och blanda med en msk salt i en skål.
  3. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull. Tillsätt oljan från de soltorkade tomaterna, några msk olivolja samt chiliflakes.
  4. Koka upp vitlöken i oljan och låt den bli precis lätt brynt under omrörning. Akta så den inte bränns. Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  5. Skölj av aubergine i ett durkslag.
  6. Bryn aubergine i olivolja i en stekpanna. Låt steka på låg värme medan du kokar pastan.
  7. Koka pastan enligt paket.
  8. Strimla soltorkade tomater. Skölj ruccola och hacka färsk basilika. Riv ost.
  9. Blanda den kokta pastan med vitlöksoljan och soltorkade tomater samt smaka av med salt.
  10. Blanda pastan med aubergine, ruccola, basilika samt hälften av den rivna osten.
  11. Servera pastan med riven ost och ruccola på som garnering. På bilden även kikärtor i curry som tillbehör.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer