Vegetarisk makaronilåda

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk makaronilåda med mozzarellaost, soltorkade tomater och purjolök.

Serveringsförslag

Tips

  • Du kan byta ut makaronerna mot annan pasta som gnocchi, penne eller italienska jättemakaroner.
  • Om du vill lyxa till lådan och gillar mer såsig makaronilåda kan du ha i 2 dl grädde i äggstanningen.
  • En vegetarisk variant på vanlig makaronilåda med skinka.

4 portioner vegetarisk makaronilåda

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 5 dl okokta makaroner
  • 20 cm purjolök
  • 1,5 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 2 dl riven ost som mozzarella eller efter tycke
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Skala, skölj och hacka lök.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna.
  4. Ta fram en liten ugnsform.
  5. Koka makaronerna enligt paketet, ex. Barillas makaroner ska koka i 8 minuter.
  6. Vispa under tiden samman äggstanningen i en skål (vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar).
  7. Häll av makaronerna i ett durkslag när de kokat klart.
  8. Häll upp dem i formen.
  9. Blanda i hackad lök, riven ost och soltorkade tomater.
  10. Häll på äggstanningen.
  11. Strö över riven parmesan om du vill ha det.
  12. Grädda makaronilådan i ugnen i ca 30 minuter tills den fått färg och äggstanningen stelnat.
  13. Ta ut och servera makaronilådan. Gott till är grönsallad samt tomatsallad. Ketchup gillar en del också till.
E-mail
Medel: 3.3 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 433 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-14