Vegetarisk kebab med Tzay

Vegetarisk kebab med Tzayspett samt vitlökssås, chilisås, tomat, sallad, gurka och rödlök.
Tzayspett finns i välsorterade butiker bla av märket Ridderheims. De kommer från Thailand och består av sojaprotein smaksatt med chili och ingefära.
Laga gärna egen chilisås med rostad chili (sök recept här på receptfavoriter.se)

4 portioner vegetarisk kebab med Tzay

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram Tzay-spett
  • 8 pitabröd
  • 1 rödlök
  • 50 gram isbergssallad
  • 2 tomater
  • 15 cm gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • 4 msk chilisås sriracha efter smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  4. Skölj och skiva tomaterna.
  5. Skölj och tärna gurkan.
  6. Blanda matyoghurt med pressad vitlök och lite olivolja. Smaka av med lite socker eller honung samt salt och svartpeppar.
  7. Stek Tzayspetten i lite olivolja på medelvärme tills de har fin färg och är genomvarma.
  8. Värm under tiden pitabröden i ugnen.
  9. Skär upp kanten på pitabröden och vik upp en ficka i varje bröd.
  10. Lägg i lite sallad, gurka, tomater, Tzayspett, yoghurtsås, chilisås samt toppa med rödlök och servera dina vegetariska kebab. Ett tips är att duka upp alla ingredienser till en liten buffé och låta alla lägga ihop sina egna kebaber.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer