Vegetarisk fylld paprika

Vegetarisk fylld paprika med sojafärs eller quornfärs, svarta bönor, majs, tomat, lök, vitlök, chili, oregano samt hasselnötter. Gott med tomatsås, fetaost och kokt råris - här blandat till en pilaff med svarta bönor.
Istället för sojafärs kan du ta 300 gram quornfärs.

4 portioner vegetarisk fylld paprika

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 125 gram torkat sojaprotein eller sojafärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • 2 dl kokta svarta bönor eller färdigkokta från burk
  • 1 burk majs
  • 1 dl sojagrädde
  • 1 dl hasselnötter, grovt krossade
  • 4 röda, gula eller gröna paprikor
  • 1 dl riven gratängost eller mozzarella
  • Tillbehör: 3 dl råris
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 2 dl majs
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl tomatsås
  • 1 dl smulad fetaost
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fyllning: Koka under tiden upp 1,5 liter vatten.
  3. Häll över sojaproteinet i en skål och låt stå i 4 minuter. Häll av sojafärsen. Quornfärs använder du som den är.
  4. Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs den i olivolja i en gryta.
  5. Fräs sojafärs eller quornfärs med löken några minuter.
  6. Tillsätt tomatpuré, krossad tomat, paprika, kanel, salt, peppar, socker, kinesisk soja, chili, oregano samt bönor och majs. Låt koka i 5 minuter.
  7. Tillsätt sojagrädde och grovt krossade nötter samt koka upp. Smaka av fyllningen och krydda eventuellt mer.
  8. Skölj och skär är av toppen på paprikorna. Ta ur kärnorna. Smörj in paprikorna i lite oliv- eller matolja.
  9. Fördela fyllningen i paprikorna och ställ dem på en ugnsplåt eller i en ugnsform. Lägg paprika-locken bredvid.
  10. Baka paprikorna mjuka i 40 minuter i nedre delen av ugnen.
  11. När det är 10 minuter kvar strör du över lite riven ost på toppen.
  12. Börja koka råris när du satt in paprikorna i ugnen.
  13. Skala och hacka lök samt pressa vitlök och fräs i en panna i olja.
  14. Blanda i det kokta riset, bönor samt majs och smaka av med salt och peppar.
  15. Servera de fyllda paprikorna med valfritt tillbehör som ex. riset, tomatsås, smulad fetaost samt grönsallad med senapsdressing.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer