Veganskt potatismos

Veganskt potatismos med margarin, Oatly havremjölk och hackad persilja. Utan smör och mjölk. 

Istället för havremjölk kan man ta mandelmjölk eller sojamjölk. Vidare kan man ha i Oatly havregrädde Imat eller sojagrädde för ett krämigare mos. Välj helst kravmärkt potatis. Fast eller mjölig spelar ingen roll. Stora sk vinterpotatisar är goda till mos och lätta att skala. Istället för fryst hackad persilja kan du hacka färsk persilja eller utesluta den helt. Annat gott i mos är att röra i någon tsk Sambal oelek så får du ett chilimos.

4 portioner veganskt potatismos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 50 gram margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 35 gram fryst persilja

Tillagning

  1. Skala och dela potatisen.
  2. Koka potatisen mjuk ca 25 minuter.
  3. Häll av potatisen och tillsätt margarin och havremjölk. Värm upp.
  4. Mosa potatisen med en potatisstöt.
  5. Smaka av potatismoset med salt och peppar. Rör i hackad persilja.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer