Vegansk raita

Utan yoghurt men med Oatly fraiche. En indisk röra med tärnad gurka, tomat, ingefära och spiskummin som passar till indiska grytor, linsgrytor och annan stark mat. Även god som sås och grönsakstillbehör till grillad, friterad eller stekt mat.

6 portioner vegansk raita

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liten gurka
  • 3 tomater
  • 2 dl Oatly fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 1 msk citronsaft

Tillagning

  1. Skölj och tärna gurka och tomater så fint du kan. Lägg i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära.
  3. Blanda i Oatly fraiche, salt, svartpeppar, ingefära, spiskummin samt citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vegansk raita är klar att serveras.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer