Vegansk pastasås

Vegansk pastasås med veganskinka, Imat (som matlagningsgrädde), lök, vitlök, chili, svartpeppar och salladslök.
God till all slags pasta men speciellt spagetti. Ica Basics pastasorter är utan ägg och prisvärda.
Här en stor sats då rester går utmärkt att spara i kylen eller frysa in.

6 portioner vegansk pastasås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • ca 300 gram veganskinka som ex. strimlad sk*nka från Astrid och aporna (2 paket)
  • 1 paket salladslök eller 20 cm purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 dl Imat som matlagningsgrädde
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • Salt

Tillagning

  1. Stek veganskinkan knaprig i lite olja i en stor stekpanna eller stekgryta.
  2. Skala och hacka löken och tillsätt till veganskinkan.
  3. Tillsätt pressad vitlök och chiliflakes. Fräs någon minut till.
  4. Skölj och strimla salladslöken samt vänd i med veganskinkan.
  5. Rör i Imat med veganskinkan samt värm upp. Smaka av med salt.
  6. Servera pastasåsen med kokt pasta samt toppa med nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer