Vegansk pastasås

Vegansk pastasås med veganskinka, Imat (som matlagningsgrädde), lök, vitlök, chili, svartpeppar och salladslök.
God till all slags pasta men speciellt spagetti. Ica Basics pastasorter är utan ägg och prisvärda.
Här en stor sats då rester går utmärkt att spara i kylen eller frysa in.

6 portioner vegansk pastasås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • ca 300 gram veganskinka som ex. strimlad sk*nka från Astrid och aporna (2 paket)
  • 1 paket salladslök eller 20 cm purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 dl Imat som matlagningsgrädde
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • Salt

Tillagning

  1. Stek veganskinkan knaprig i lite olja i en stor stekpanna eller stekgryta.
  2. Skala och hacka löken och tillsätt till veganskinkan.
  3. Tillsätt pressad vitlök och chiliflakes. Fräs någon minut till.
  4. Skölj och strimla salladslöken samt vänd i med veganskinkan.
  5. Rör i Imat med veganskinkan samt värm upp. Smaka av med salt.
  6. Servera pastasåsen med kokt pasta samt toppa med nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer