Vegansk pastasås

Introduktion och förberedelse

Vegansk pastasås med veganskinka, Imat havregrädde, lök, vitlök, chili, svartpeppar och salladslök.

God till all slags pasta men speciellt spagetti. Se till att köpa pasta utan ägg.

Hittar du ej någon vegan skinka kan du ta vegan sojakorv, vegokorv eller vegoprins eller annat och skiva eller tärna i såsen.

Här en stor sats då rester går utmärkt att spara i kylen eller frysa in.

Du kan toppa pastan med vegan parmesan som Violife prosociano samt örter som färsk hackad persilja, basilika, oregano och/eller salladslök.

6 portioner vegansk pastasås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • ca 300 gram veganskinka som sojaskinka, tärnad vegansk korv eller liknande
  • 1 paket salladslök eller 20 cm purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 5 dl Imat som matlagningsgrädde havregrädde eller sojagrädde
  • 3 krm nymalen svartpeppar
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Stek veganskinkan, sojakorv eller veganskt alternativ knaprigt i lite olja i en stor stekpanna eller stekgryta.
  2. Skala och hacka löken och tillsätt den.
  3. Tillsätt pressad vitlök och chiliflakes. Fräs någon minut till.
  4. Skölj och strimla salladslöken samt vänd i med veganskinkan.
  5. Rör i Imat havregrädde samt värm upp. Smaka av med salt.
  6. Servera pastasåsen med kokt pasta samt toppa med nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-30