Vegansk pasta med svamp

Vegansk pasta med svamp, Oatly havregrädde, vitlök, lök och vårlök. En pasta utan animaliska produkter. Pastan är även vegetarisk såklart.
Servera gärna med gott bröd samt en grönsallad till. På bilden grönsallad med äpple (sök recept här på receptfavoriter.se).
Ica Basics pastasorter är utan ägg så de är ett bra och billigt tips på vegansk pasta.
Om du vill ha snygg uppläggning och garnering så kan du spara hälften av svampen och vårlöken och fräsa i lite olivolja (salta och peppra). Blanda sedan pastan med svampsåsen och använd den frästa svampen och vårlöken att toppa pastan med vid servering som på bilden.

4 portioner vegansk pasta med svamp

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram tagliatelle eller valfri pasta utan ägg
  • 600 gram skogschampinjoner eller portabello
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl Imat "som matlagningsgrädde" (Oatly)
  • 3 msk ljus japansk soja
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • 2 dl Imat fraiche (Oatly)

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt pressa vitlök i en stor kastrull.
  2. Tillsätt olivolja och stek på låg värme.
  3. Börja koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt samt någon tsk olivolja till pastavattnet.
  4. Rensa samt skölj svampen. Skär större svampar i bitar. Små svampar kan du behålla hela eller halvera.
  5. Tillsätt svampen till löken och stek några minuter till. Rör då och då.
  6. Pudra över vetemjölet samt rör ut det.
  7. Rör i Imat "som matlagningsgrädde" samt tillsätt soja, grönsaksbuljong och svartpeppar. Låt koka ihop minst 5 minuter.
  8. Koka pastan enligt paketet.
  9. Skölj och strimla salladslöken samt tillsätt den.
  10. Rör i Imat fraiche samt smaka av svampsåsen med soja, salt och peppar. Värm upp.
  11. Servera pastan med svampsåsen. Ett gott bröd samt en grönsallad är gott till.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer