Vegansk kikärtsgryta

Vegansk kikärtsgryta med quinoa, morot och garam masala.
Koka gärna ett paket kikärter innan och spara undan resten av kikärterna till en annan dag. Alternativ är att köpa färdigkokta kikärter.
Du kan utöka grytan med skivad potatis, blomkål, rotselleri, palsternacka, kålrot eller andra grönsaker.

6 portioner vegansk kikärtsgryta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 dl kokta kikärter
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 4 morötter
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 tsk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 3 dl quinoa
  • 2 msk hackad blad- eller kruspersilja att garnera med

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs i olivolja någon minut i en stor kastrull.
  3. Skala och skär morot i slantar.
  4. Tillsätt kikärter och morot till löken och fräs runt.
  5. Tillsätt garam masala, gurkmeja, chili, salt, peppar samt grönsaksbuljong.
  6. Rör i mjölet.
  7. Tillsätt vatten och rör om samt koka upp.
  8. Tillsätt quinoa (skölj den gärna innan i kallt vatten).
  9. Koka i 15 minuter tills quinoan är mjuk.
  10. Smaka av med salt.
  11. Servera den veganska kikärtsgrytan. Gärna garnerad med hackad blad- eller kruspersilja.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer