Vegan Stroganoff

En Veganoff med sojakorv och utan falukorv. Massor av god smak med krossade tomater, paprika, lök, vitlök, champinjoner och oregano samt havregrädde.

En helt vegan stroganoff med Astrid & Apornas sojakorv "Jättekorv" istället för falukorv. Man kan också ta annat sojaprotein efter tycke. Istället för grädde har jag valt Imat (som matlagningsgrädde) från Oatly men man kan också ta sojagrädde.

Gott med basmatiris, råris, vildris, matvete, couscous, quinoa, blomkålsfräs eller annt valfritt tillbehör. Servera gärna en grönsallad till.

Vill man dryga ut Veganoffen ännu mer kan man ha i tärnad fräst vitkål, spetskål eller sommarkål samt kokta stora vita bönor (som också är bra källa till fullvärdigt protein).

4 portioner Vegan Stroganoff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram Astrid & Apornas Jättekorv
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpure
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl Imat (som matlagningsgrädde) Oatly
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk ketchup
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 0,5 röd paprika
  • 6 champinjoner
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk oregano
  • Tillbehör: 4 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja koka ris enligt paket.
  2. Skär sojakorven i ca 5 cm bitar. Skär bitarna i stavar likt pommes frites.
  3. Skala och hacka lök.
  4. Skala och pressa vitlök och lägg med lök, sojakorv samt olja i en gryta.
  5. Stek korv och lök några minuter tills det fått färg.
  6. Tillsätt tomatpuré samt vetemjöl och rör runt.
  7. Tillsätt krossade tomater och vatten.
  8. Rör runt och koka Stroganoffen i 5 minuter.
  9. Skölj och strimla paprika och skiva svampen. Vänd i Stroganoffen.
  10. Rör i oregano samt chiliflakes.
  11. Rör i Imat i Stroganoffen och smaka av med salt, ketchup samt peppar.
  12. Servera vegan Stroganoffen med kokt ris. Gott bröd samt grönsallad är också gott till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer