Varma jordgubbar med vit choklad

Varma jordgubbar gratinerade med riven vit choklad. En enkel och god dessert som är god med vaniljglass.
En variant på Gino (som har fler frukt och bär).
Du kan lägga till eller byta ut en del av jordgubbarna mot annan frukt eller bär som skalad skivad kiwi, skivad banan, hallon, blåbär, delade krusbär eller urkärnade och delade körsbär.

4 portioner varma jordgubbar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1,5 liter jordgubbar
  • 100 gram vit choklad
  • 3 msk vatten
  • 0,5 liter vaniljglass till servering

Tillagning

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i halvor.
  2. Sprid ut dem i en ugnssäker form. Du kan också fördela jordgubbarna i ugnssäkra portionsformar.
  3. Riv den vita chokladen grovt och strö den över jordgubbarna. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
  4. Ta fram glassen så att den får börja tina.
  5. Sätt ugnen på max grill.
  6. Ställ in jordgubbarna så när du kan under grillen och gratinera jordgubbarna så att den vita chokladen får ljus brun färg här och där. Det tar ca 5 minuter.
  7. Ta ut och servera jordgubbarna varma med vaniljglassen.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer