Varm örtsås till fisk

En god vitvinssås med finhackad lök, grädde, fiskbuljong och hackade örter som persilja samt basilika.
Örtsåsen passar till all slags fisk ex. grillad lax, vit fisk, fiskspett eller skaldjur.
Vidare passar kokta grönsaker som ex. potatis, morötter, vårlök, purjolök, vaxbönor, blomkål, broccoli osv. tillsammans med såsen.

4 portioner vitvinssås med örter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 msk finhackad lök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl hackad basilika
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl vitt vin, helst utan ekfatslagring
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2 msk maizena ljus såsredning

Tillagning

  1. Tänd grillen och gör såsen. Sätt ev. på ugnen på 200 grader om du vill laga spetten i ugnen.
  2. Skala och finhacka löken till såsen.
  3. Fräs lök i olja. Tillsätt grädde, vitvin, vatten och fiskfond. Red såsen med maizena ljus såsredning. Låt såsen koka ihop i ca 15 minuter.
  4. Hacka örterna och tillsätt till örtsåsen innan servering. Smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer