Vårlök i ugn

Bakad vårlök är gott, enkelt och billigt tillbehör till det mesta speciellt grillat.
Blasten kan du spara till annat om du önskar.
Blir också gott med vanlig gul lök eller rödlök.

4 portioner vårlök i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 knippe vårlök, minst 6 stycken vårlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rensa och skär av blasten samt det yttersta blomfästet på vårlökarna.
  3. Dela dem i halvor och blanda med olivolja och salt i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna.
  4. Baka vårlöken i mitten eller nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  5. Ta ut och servera vårlöken. Kan förberedas innan och värmas eller serveras kall.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer