Knipplök i ugn

Introduktion och förberedelse

Ugnsbakad knipplök är gott, enkelt och billigt tillbehör till det mesta.

Lagad i ugnen med olivolja, salt och peppar så blir löken mjuk och söt.

Serveringsförslag

  • Ugnsrostad lök passar som tillbehör såväl till grillat, stekt eller gryta.
  • Billigt och lätt att laga även till många ex. till buffé.

Garnering

Du kan strö över hackad persilja eller ta och strimla en del av blasten och garnera med på slutet.

Varianter

  • Blir också gott med annan lök som vanlig gul lök, silverlök, stora schalottenlökar eller rödlök.
  • Man behöver inte ta bort allt skal om man inte vill - skölj noga dock så de är rena och fina. Skalet kan man pilla bort när man äter löken sedan.

4 portioner knipplök i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 knippe knipplök, minst 6 stycken lökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Rensa och skär av blasten samt det yttersta blomfästet på knipplökarna.
  3. Dela dem i halvor och blanda med olivolja och salt i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna.
  4. Baka löken i mitten eller nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  5. Ta ut och servera löken. Kan förberedas innan och värmas eller serveras kall.
E-mail
Medel: 3.4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 36 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-12