Vaniljhorn

Småkakor formade som horn med socker. Vaniljhorn bakar du med en enkel mördeg sedan vänder du hornen i socker. 

40 vaniljhhorn

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl strösocker eller florsocker till garnering

Tillagning

  1. Tärna kallt smör. Blanda med mjöl, vaniljsocker och strösocker hastigt till en deg.
  2. Enklast är att använda kniven i matberedare. Annars kan du hacka smöret för hand och blanda i en degbunke.
  3. Låt kakdegen vila 1 timme i kylen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Dela degen i fyra delar.
  6. Rulla kakdegen till fingertjocka längder på mjölat bakbord.
  7. Skär ut 6 cm långa bitar som du böjer till horn och lägger på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda vaniljhornen i mitten av ugnen i 12 minuter.
  9. Vänd kakorna runt om i socker precis när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna på galler.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer