Våfflor med jäst

Jästa våfflor håller sig frasiga längre och blir mycket goda hembakta våfflor.
Hemgräddade våfflor är goda med vispad grädde samt sylt som ex. jordgubbssylt, blåbärssylt eller hjortronsylt. Glass passar också till våfflor såklart.

8-10 våfflor, 4 portioner

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 1 tim 5 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk torr jäst eller färsk jäst
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 100 g smör eller margarin

Tillagning

  1. Värm mjölken till 45 grader.
  2. Blanda jäst, mjöl och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölken under omrörning.
  4. Vispa ihop till en slät smet.
  5. Låt våffelsmeten jäsa ca 30 minuter.
  6. Värm ett våffeljärn.
  7. Smält smör eller margarin och låt det svalna något i rumstemperatur.
  8. Rör ner det smöret i smeten.
  9. Smörj våffeljärnet med lite smör.
  10. Lägg i ca 1 dl våffelsmet åt gången och grädda våfflorna gyllenbruna.
  11. Lägg upp på galler och njut av våfflorna varma och nygräddade.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer