Ugnstekt torsk med tomat och spenat

Ugnsstekt torsk med tomat och spenat. Torsk lämpar sig mycket bra att ugnssteka med tillbehör och sås i ett.
Lite vitlök har jag tillsatt för lite extra smak.
Champinjoner, paprika, selleri är ytterligare förslag till topping.
Fryst torsk, sej, allaska pollock och allt vad de kallas fungerar också utmärkt till denna rätt.
Välj torsk som är ok fiskad ex. kravmärkt.

4 portioner ugnsstekt torsk med tomat och spenat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 150 gram fisk per portion
  • 4 msk tomatpure
  • 1 paket bladspenat eller två liter färsk
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 vitlök
  • 3 dl grädde
  • 50 gram riven ost (valfritt)
  • Tillbehör: kokt potatis, ris eller pasta och grönsallad

Tillagning

  1. Dela fisken i lagom stora serverings bitar.
  2. Tina bladspenaten och fräs den i lite olivolja, salt, peppar samt eventuellt vitlök.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smörj en ugnsform eller ugnsfast stor stekpanna med några msk olivolja.
  5. Lägg i fisken, salta och peppra.
  6. Förbered önskat tillbehör som potatis, ris eller pasta.
  7. Bred på en klick tomatpuré, fördela sedan spenaten och toppa med tomatskivor.
  8. Häll över grädden och ställ in i ugnen.
  9. Efter 20 - 25 minuter är fisken klar.
  10. Servera med kokt potatis, pasta eller ris.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer