Ugnstekt falukorv

Ugnstekt falukorv är en svensk klassiker. Servera med potatismos, senap, ketchup och bostongurka samt ev. skyn från pannan.
Lök, tomat och bostongurka behöver man inte ha, speciellt om det är till barn.
Falukorv Thermidor brukar jag kalla denna rätt. Ett skojigare namn på ugnstekt falukorv döpt efter klassikern Hummer Thermidor som är fylld gratinerad hummer.

4 portioner ugnstekt falukorv

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram falukorv
  • 1/2 gul lök
  • 1 tomat
  • 2 dl riven ost
  • 6 msk senap
  • 6 msk ketchup
  • 6 msk bostongurka

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered potatismos - skala och börja koka potatis.
  2. Ta av skinnet på falukorven samt skär snitt nästan igenom över hela falukorven.
  3. Lägg falukorven i en ugnsform med lite olivolja eller smör i botten.
  4. Fyll snitten i falukorven med skivad lök och tomatskivor.
  5. Fördela senap, ketchup och toppa med några matskedar bostongurka på falukorven.
  6. Sist fördelar du riven ost över falukorven.
  7. Stek falukorven i ugnen i 30 minuter eller tills den ser god ut.
  8. Gör potatismoset under tiden.
  9. Servera falukorven med potatismos samt extra senap, ketchup och bostongurka. En tomatsallad, kokt broccoli samt finriven morot är också gott till.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer