Ugnsstekt falukorv stekt i ugn

Ugnsstekt falukorv. Falukorv stekt i ugn och fylld med gottis serverat med potatismos är ju så gott. En favorit hos svenska folket.
Förslag tillbehör: potatismos, tomat- och grönsallad.
Räcker till 4-5 portioner.

4 portioner ugnsstekt falukorv stekt i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 600 gram falukorv
  • 0,5 lök, gul eller röd
  • 2 tomater
  • 1 dl riven ost
  • 0,5 dl senap
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl bostongurka

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Förbered potatismos om du vill ha det till din ugnsstekta falukorv.
  3. Ta av skinnet på falukorven, skär skivor nästan igenom över hela korven.
  4. Fyll mellanrummen med skivad lök och skivad tomat samt ringla över senap, ketchup och toppa med några matskedar bostongurka. Sist fördelar du bitar av skivad ost över och i mellanrummen.
  5. Stek falukorven i ugnen i 30 minuter eller tills den ser god ut.
  6. Servera den ugnsstekta falukorven med potatismos.
  7. Senap, ketchup och Bostongurka passar också till. Tomatsallad eller grönsallad passar också till.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer