Ugnsrostad vårlök

Ugnsrostad vårlök blir mjuk, söt och god. Passar som tillbehör såväl till grillat, stekt eller gryta. Billigt och lätt att laga även till många ex. till buffé.

4 portioner ugnsrostad vårlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 vårlökar, två per portion
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär bort stjälken eller blasten från vårlöken. Du kan Spara den ev. att finstrimla till garnering. Putsa och skär nederdelen på vårlöken från rottrådar med en kniv.
  3. Smörj en ugnsform med olivolja.
  4. Lägg vårlökarna med rotfästet nedåt i en ugnsform.
  5. Ugnsrosta vårlökarna i ca 20 minuter i mitten eller nedre delen av ugnen.
  6. Ta ut vårlökarna och servera dem varma.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer