Ugnsrostad vårlök

Ugnsrostad vårlök blir mjuk, söt och god. Passar som tillbehör såväl till grillat, stekt eller gryta. Billigt och lätt att laga även till många ex. till buffé.

4 portioner ugnsrostad vårlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 8 vårlökar, två per portion
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär bort stjälken eller blasten från vårlöken. Du kan Spara den ev. att finstrimla till garnering. Putsa och skär nederdelen på vårlöken från rottrådar med en kniv.
  3. Smörj en ugnsform med olivolja.
  4. Lägg vårlökarna med rotfästet nedåt i en ugnsform.
  5. Ugnsrosta vårlökarna i ca 20 minuter i mitten eller nedre delen av ugnen.
  6. Ta ut vårlökarna och servera dem varma.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer