Ugnsrostad skivad potatis

Ett gott och enkelt potatistillbehör som passar till det mesta.
En annan variant som är mycket god är om du sköljer, torkar av samt råsteker den skivade potatisen i olivolja, pressad vitlök, salt, svartpeppar och timjan. Sätt sedan in i ugnen och låt steka klart i 25 minuter på 200 grader.
Välj gärna en fin fast ekologisk potatis.

4 portioner ugnsrostad skivad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 2 msk majsolja
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och skiva den i ca 5 mm tunna skivor.
  3. Skölj potatisen i ett durkslag. Skaka av och torka den någorlunda torr med hushållspapper.
  4. Lägg potatisen i en stor ugnsfast stekpanna eller form. Blanda med olja och salt.
  5. Sprid ut potatisen i ett jämnt lager.
  6. Ugnsrosta potatisen i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills den har färg och är genomstekt.
  7. Ta ut och servera potatisen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer