Ugnsrostad rotselleri

Rotselleri blir mycket god rostad i ugn med olivolja, salt och peppar.
Gott som tillbehör till det mesta ex. som alternativ till rostad potatis till kött, kyckling, fisk eller vegetariskt.

4 portioner ugnsrostad rotselleri

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär bort skalet från rotsellerin.
  3. Skär den i förslagsvis 1 cm breda stavar.
  4. Lägg dem en i en stor ugnsfast stekpanna, ugnsform eller långpanna med höga kanter.
  5. Blanda med olivolja, salt och peppar.
  6. Sprid ut dem så de har lite mellanrum mellan varandra.
  7. Rosta rotsellerin mitt i ugnen i 20 minuter.
  8. Ta ut och vänd runt dem och rosta 5 minuter till.
  9. Servera den rostade rotsellerin som tillbehör.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer