Ugnsbakad lax med ingefära

Inlagd ingefära ger mycket god smak åt lax. Gott och enkelt att baka i ugnen.
Servera förslagsvis med kokt delikatesspotatis eller nypotatis, örtsås eller smaksatt crème fraiche, kokta grönsaker, grönsallad och citronklyftor.
På bilden är receptet dubblat.
Inlagd ingefära är samma som den man har till sushi och även kallas Gari.

4 portioner ugnsbakad lax med ingefära

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 dl hackad inlagd ingefära
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka ingefäran grovt.
  3. Blanda lax, olivolja, ingefära, salt och svartpeppar i ett ugnsbläck. Sprid ut laxbitarna.
  4. Sätt in laxen i ugnen och baka den i ca 20 minuter.
  5. Ta ut och strö över hackad persilja.
  6. Servera laxen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer