Tysk potatissallad

En potatissallad av kokt kall tärnad potatis i en dressing av olja och vinäger samt rödlök, kapris, senap och persilja.

Tysk potatissallad är en av mina favoriter och inte så fet som potatissallad med majonnäs. Passar till wienerschnitzel, buffé och utflykter samt som alternativ till vanlig potatissallad.

4 portioner tysk potatissallad

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram eller ca 10 medelstora fasta potatisar
  • 1 rödlök
  • 4 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 5 msk olivolja eller veg. olja som solrosolja
  • 2 msk stark senap som Dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 3 msk hackad persilja, 4-5 stjälkar krus- eller bladpersilja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 0,5 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Skala, dela och koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter. Prova med en potatissticka eller kniv.
  2. Häll av potatisen och låt den svalna på en tallrik eller i en skål.
  3. Skala och hacka löken och lägg i en skål.
  4. Tillsätt vinäger, olja, senap, kapris, salt och vit- eller svartpeppar.
  5. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  6. Dela på potatisarna i ca 2x2 cm bitar och blanda i lök- och oljedressingen. Smaka av med salt och peppar samt ev. en gnutta socker.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer