Tunnbrödssnittar

Tunnbrödssnittar är tunnbröd som rullats med två fyllningar av rökt lax samt med renstek eller annat rökt kött ex. Breasola. Färskost, gräslök och pepparrot ger också smak.
De blir goda snittar, tilltugg och aptitretare.
Att dricka till tunnbrödssnittarna är Champagne eller mousserande vin från Italien som (ex. Rotari), Cava från Spanien (ex. Freixenet eller Codornieu) eller från Australien (ex. Jacobs Creek eller Carrington).

10 portioner tunnbrödssnittar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 tunnbröd
  • 150 gram rökt lax i skivor
  • 150 gram rökt renstek eller Breasola i skivor
  • 1 pkt naturell färskost (ex. Philadelphia)
  • 1 knippe gräslök
  • 4 msk riven pepparrot från tub

Tillagning

  1. Bred färskost och pepparrot på tunnbröden.
  2. Fördela skivor av lax på hälften av tunnbröden och renstek eller Breasola på de andra. Skivorna ska inte täcka hela bröden lodrätt men täck ut vågrätt till kanterna 3 cm från toppen. Då får varje snitt en bit lax eller renstek i mitten.
  3. Lägg några strån hel gräslök (vågrätt) på varje bröd.
  4. Rulla ihop tunnbröden till rullar.
  5. Skär bort de yttersta ändarna på rullarna.
  6. Dela på tunnbrödsrullarna i tre delar och dela sedan dessa med ett snett snitt.
  7. Ställ upp tunbrödssnittarna på den plana delen med det sneda snittet uppåt.
  8. Servera tunnbrödssnittarna på fat med servetter till. Garnera ev. med hackad gräslök.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer