Tunnbrödskorgar

Introduktion och förberedelse

Tunnbrödskorgar av hårt köpt tunnbröd ex. Mjälloms korntunnbröd.

Tunnbrödskorgar kan du ha till förrätt och fylla.

Fyllningar

Några goda förslag är att fylla tunnbrödskorgarna när de svalnat precis innan servering med:

  • Skagenröra, laxröra eller rensteksröra.
  • I korthet kan du blanda räkor eller skivad gravad lax med crème fraiche samt toppa med löjrom, citron och dill.
  • Eller tärna renstek och blanda crème fraiche, mesost samt toppa med riven pepparrot och delad cocktailtomater.
  • Lägg gärna ett salladsblad i först i botten på korgen och sedan fyllningen - annars så mjuknar tunnbrödskorgen av ev. vätska i fyllning.

Tunnbrödskorg fylld med skagenröra - räkröra.
En klassisk fyllning till tunnbrödskorgarna är med skagenröra - räkröra.

4 tunnbrödskorgar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 hårda tunnbröd (delas till 4 stycken) ex. Mjälloms korntunnbröd

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Koka upp en kastrull med vatten.
  3. Lägg ett galler över det kokande vattnet och lägg på tunnbröden så de ångas mjuka.
  4. Sätt dem i små skålar eller valfria formar i den storlek du önskar korgarna.
  5. Sätt in tunnbrödskorgarna i ugnen att torka i 20 minuter.
  6. Låt svalna. Nu kan tunnbrödskorgarna användas till det du önskar.
E-mail
Medel: 3.6 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 70 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-21