Tortillatrianglar med ost

Heta tortillatrianglar med lagrad ost, chili- och vitlöksolja. Enkla och goda som tilltugg, till buffé, soppa eller texmex.
Du kan byta chiliflakes mot färsk röd chili eller annan chili efter tycke. Exempelvis en hetare chili eller inlagda hackade jalapenos om du vill ha mycket heta tortillatrianglar.
Du kan också grilla tortillabröden på grillen eller under ugnsgrillen (grilla dem då som fyra bröd med osten uppåt och slå sedan ihop dem - kör dem ev. sedan i en varm stekpanna för att de ska få en knaprig yta).

4 portioner tortillatrianglar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd, vetetortillas
  • 100 gram riven ost, gärna en lagrad smakrik ost typ Västerbotten
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes eller 0,5 röd chili

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en liten kastrull.
  2. Tillsätt oljan och chiliflakes eller skölj och strimla en halv färsk röd chili.
  3. Fräs vitlöken och chilin i oljan i någon minut på högsta värme under omrörning. Obs bränn ej vitlöken. Ta av från värmen.
  4. Pensla tortillabröden på en sida med vitlöks- och chilioljan.
  5. Fördela osten på två av bröden.
  6. Lägg på den andra halvan som lock så att du vår två dubbla tortillas med ost mellan.
  7. Värm en eller två stora stekpannor något över medelvärme. Värm bröden i ca 3-5 minuter på en sida i taget så att osten smälter och tortillabröden får en ljus brun yta. Akta så att de inte bränns. Sänk ev. värmen så att de hinner bli genomvarma och osten smälta.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer