Tortillapizza

En slags pizza med tortillabotten som är enkel och snabb att laga.
Ost, tomat- och chilisås är grunden sedan kan du ha på vilka pizzatoppings du vill. Här med rödlök och grillad kyckling samt tomat.
Gott med grönsallad.
Räkna en eller två tortillapizzor per portion - de är rätt små så är man hungrig får man ha två stycken.
Lägger du till mer topping som ex. avokado och svarta bönor så blir de mer mättande (och nyttigare.

2-4 portioner tortillapizza

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 200 gram riven ost som pizzaost eller mozzarella
  • 4 msk chilisås (tomatketchup varianten)
  • 0,5 rödlök
  • 1 grillat kycklinglår eller bröstfilé
  • 1 tomat
  • 4 krm oregano

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Plocka köttet från det grillade kycklinglåret. Tärna kycklingkött. Skölj och tärna tomater. Eller förbered andra pålägg som du gillar.
  4. Lägg ut tortillas på två ugnsplåtar.
  5. Bred ut någon msk chilisås på varje, sedan ett lager ost och toppa med rödlök och kycklingkött på varje tortilla.
  6. Grädda dem tills osten smält, ca 7-8 minuter. Akta så de ej bränns.
  7. Ta ut och toppa dem med tomat och smula över oregano.
  8. Servera tortillapizzorna varma - gärna med en grönsallad samt dressing till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer