Tortilla

Spansk omelett eller tortilla. Omelett i panna med ägg och smaksatt med lök. Kan serveras varm eller kall.
Gott i är också grönsaker som bitar av paprika eller svamp. Rotselleri eller palsternacka är gott att byta mot halva potatisen.
En bit kall tortilla är god som tapas eller till utflykt. Varm kan tortillan serveras som potatistillbehör till det mesta.

6 portioner tortilla

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1 kg potatis, fast sort
  • 1 gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar
  • Hackad persilja eller gräslök att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Skala potatis och skär den i ca 2x2 cm tärningar.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna något i durkslag.
  3. Sätt ugnen på till 175 grader.
  4. Vispa samman ägg, salt och peppar i en skål.
  5. Skala och hacka lök samt pressa vitlök.
  6. Fräs lök och vitlök i olivolja i en ugnsfast stekpanna.
  7. Tillsätt potatistärningar och rör runt.
  8. Häll över äggstanningen och tryck ner potatisen.
  9. Ställ tortillan in i ugnen cirka 20 minuter eller tills äggblandningen stelnat.
  10. Låt tortillan svalna något. Vänd den upp och ner på en tallrik eller fat.
  11. Skär i tårtbitar och servera tortillan varm eller kall. Garnera ev. med hackad gräslök eller persilja.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer