Tortellini med skinka

Tortellini med skinka, lök, chili och tomatketchup. God och enkel vardagspasta.
Du kan välja torkad tortellini med ost eller spenatfyllning. Eller 1 pkt (250 gram) färsk tortellini med fyllning som ost, svamp, soltorkad tomat eller spenat. Färsk tortellini kokar du i 2-3 liter saltat vatten i 4 minuter.
Istället för skinka kan man ta kassler eller strimlad rökt kalkon.
Gott är också att röra i någon dl créme fraiche på slutet.

2 portioner tortellini med skinka

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 18 min

Ingredienser

  • 175 gram torkad tortellini med ost eller spenat alt. 1 pkt (250 gram) färsk tortellini med vegetarisk fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 150 gram rökt skinka
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 krm rosmarin
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan ca 3 liter. Tillsätt en halv tsk salt samt några droppar olivolja.
  2. Koka pastan enligt paket - torkad tortellini ca 14 minuter och färsk tortellini 4 minuter (vänta att koka färsk tortellini och laga resten av receptet först).
  3. Skala och hacka lök. Lägg i en stekpanna med höga kanter.
  4. Skala och pressa i vitlöken.
  5. Fräs löken i olivolja.
  6. Strimla skinkan och tillsätt den.
  7. Tillsätt tomatpuré, ketchup, rosmarin, chiliflakes samt smaka av med salt och svartpeppar. Späd ev. med några msk pastavatten.
  8. När du kokat pastan så vänder du runt den med skinkan och löken-blandningen.
  9. Tortellinin med skinka är klar att serveras. Garnera ev. med riven parmesan eller grana padano.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer