Tortellini med kyckling, spenat och soltorkad tomat

Färsk eller torkad tortellini med kyckling, spenat och soltorkad tomat.
Till tortellinin passar vitt vin eller lättare rött vin passar till.

2 portioner tortellini med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 pkt färsk tortellini med valfri fyllning eller 350 gram torkad
  • 200 gram kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök eller 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl soltorkad tomat i olja
  • 50 gram färsk spenat eller tinad fryst bladspenat

Tillagning

  1. Vänta med att koka pasta till precis innan servering.
  2. Gör pastasås i en wok eller panna med höga kanter.
  3. Skala och hacka lök och skala och pressa vitlök.
  4. Fräs löken och vitlöken i olivolja.
  5. Skär kyckling i bitar och tillsätt dem.
  6. Strö över vetemjöl och rör om.
  7. Tillsätt grädde, vatten och soltorkad tomat samt spenaten. Koka upp.
  8. Smaka av med lite vitpeppar.
  9. Koka pastan. OBS koktid på färsk pasta är runt 2 minuter. Kokar torkad pasta enligt paket.
  10. Häll av pastan.
  11. Vänd ner kycklingen och såsen i den kokta pastan. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
  12. Servera tortellinin gärna med lite riven ost som parmesan eller grana padano över.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer