Tortellini med kyckling, spenat och soltorkad tomat

Färsk eller torkad tortellini med kyckling, spenat och soltorkad tomat.
Till tortellinin passar vitt vin eller lättare rött vin passar till.

2 portioner tortellini med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 pkt färsk tortellini med valfri fyllning eller 350 gram torkad
  • 200 gram kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök eller 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl soltorkad tomat i olja
  • 50 gram färsk spenat eller tinad fryst bladspenat

Tillagning

  1. Vänta med att koka pasta till precis innan servering.
  2. Gör pastasås i en wok eller panna med höga kanter.
  3. Skala och hacka lök och skala och pressa vitlök.
  4. Fräs löken och vitlöken i olivolja.
  5. Skär kyckling i bitar och tillsätt dem.
  6. Strö över vetemjöl och rör om.
  7. Tillsätt grädde, vatten och soltorkad tomat samt spenaten. Koka upp.
  8. Smaka av med lite vitpeppar.
  9. Koka pastan. OBS koktid på färsk pasta är runt 2 minuter. Kokar torkad pasta enligt paket.
  10. Häll av pastan.
  11. Vänd ner kycklingen och såsen i den kokta pastan. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
  12. Servera tortellinin gärna med lite riven ost som parmesan eller grana padano över.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer