Torskgryta med kokosmjölk

Torskgryta med kokosmjölk, röd currypasta, grönsaker och fisksås. En torskgryta med thailändska smaker.
Gott i är även några blad thaibasilika samt limeblad. Färsk koriander passar också i.
Vidare kan man ha i bambuskott, groddar eller andra grönsaker efter tycke.
Citrongräs, chili, galangal med flera av de thailändska kryddorna finns redan i den röda currypastan men kan tillsättas om man vill det.
Välj helst Krav- eller Msc-märkt torsk.

4 portioner torskgryta med kokosmjölk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram torsk, färsk eller fryst
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 1 broccoli
  • 4 dl färska spenatblad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk röd currypasta
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör: 4 port jasminris

Tillagning

  1. Börja koka jasminris enligt paket.
  2. Skär tinad eller färsk fisk i bitar.
  3. Skala och skiva morot. Skölj, dela och kärna ur paprika samt skär i bitar.
  4. Fräs paprika, morot och currypasta i olja i några minuter i en stor kastrull.
  5. Tillsätt kokosmjölk och låt koka några minuter.
  6. Skär buketter av broccolin och skölj spenat.
  7. Tillsätt broccoli, spenatblad och fisk.
  8. Rör om och koka upp samt sjud 5 minuter.
  9. Smaka av med salt, citronsaft och fisksås samt ev. mer röd currypasta för hetta.
  10. Servera torskgrytan med jasminriset.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer