Torkade nypon

Torkade nypon till nyponsoppa eller nyponkräm. Plocka gärna mindre nypon runt 1-1,5 cm stora. Välj nyponbuskar som ej ligger vid trafikerade vägar.

Det finns buskar utan taggar men det går bra att plocka från buskar med piggar också såklart. Smidigt är att torka nyponen i ugnen över natten. Men de går också att torka i en torkapparat eller utspridda på hushållspapper på galler där det är någorlunda varmt samt torrt ex. några cm över ett element men då tar det flera dagar.

1,5 liter torkade nypon

 • Förberedelse: 5 min
 • Tillagning: 12 tim
 • Klart på: 12 tim 5 min

Ingredienser

 • 2 liter färska nypon

Tillagning

 1. Sätt ugnen på 100 grader.
 2. Rensa och skölj nyponen.
 3. Sprid ut dem på två ugnsplåtar.
 4. Ställ in ugnsplåtarna i ugnen och torka nyponen i 12 timmar. Rör om någon gång.
 5. Ta ut och låt svalna.
 6. Förvara de torkade nyponen i en lufttät burk tills de ska användas.
 7. Blötlägg helst nyponen innan användning över natten.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer