Tonfisksås till pasta

En pastasås med tonfisk och crème fraiche smaksatt med chili, vitlök, citron, persilja och en nypa curry.
Blanda tonfisksåsen med valfri pasta. Annat gott i är grovt hackade oliver; kokta grönsaker som broccoli, slantad morot och klyftad lök.
Vill du ha mycket tonfisk i såsen så kan du ta en extra burk tonfisk.

4 portioner tonfisksås till pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 0,5 citron
  • 1 msk tahini sesampasta (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm curry
  • 0,5 dl hackad persilja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
  2. Tillsätt chiliflakes samt olivolja. Rör om.
  3. Koka upp oljan med vitlöken och chilin samt ta sedan av från värmen.
  4. Tillsätt tonfisk till kastrullen med oljan.
  5. Tillsätt saften av en halv citron, tahini, salt, peppar och curry.
  6. Mosa tonfisken med en gaffel till en röra. Blanda i crème fraichen och rör till en sås.
  7. Plocka, skölj samt hacka persilja. Blanda med tonfisksåsen.
  8. Ta ca 1 dl från kokvattnet till pastan och rör ut med tonfisksåsen. Smaka av såsen med citron, salt och peppar.
  9. Blanda tonfisksåsen med valfri kokt pasta vid servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer