Tonfisksås till pasta

En pastasås med tonfisk och crème fraiche smaksatt med chili, vitlök, citron, persilja och en nypa curry.
Blanda tonfisksåsen med valfri pasta. Annat gott i är grovt hackade oliver; kokta grönsaker som broccoli, slantad morot och klyftad lök.
Vill du ha mycket tonfisk i såsen så kan du ta en extra burk tonfisk.

4 portioner tonfisksås till pasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i olja eller vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 msk olivolja
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 0,5 citron
  • 1 msk tahini sesampasta (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 krm curry
  • 0,5 dl hackad persilja

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlök i en liten kastrull.
  2. Tillsätt chiliflakes samt olivolja. Rör om.
  3. Koka upp oljan med vitlöken och chilin samt ta sedan av från värmen.
  4. Tillsätt tonfisk till kastrullen med oljan.
  5. Tillsätt saften av en halv citron, tahini, salt, peppar och curry.
  6. Mosa tonfisken med en gaffel till en röra. Blanda i crème fraichen och rör till en sås.
  7. Plocka, skölj samt hacka persilja. Blanda med tonfisksåsen.
  8. Ta ca 1 dl från kokvattnet till pastan och rör ut med tonfisksåsen. Smaka av såsen med citron, salt och peppar.
  9. Blanda tonfisksåsen med valfri kokt pasta vid servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer