Tonfisksallad med fetaost

En matig variant av grekisk sallad med tonfisk, fetaost, kokt kall potatis, oliver, tomater, paprika, rödlök med mera är gott, nyttigt och enkelt att laga.
Passar till lunch, förrätt, buffé, som tillbehör till ex. grillat eller att ta med på picknicken.
Klicka gärna i några msk majonnäs om du gillar det. Då får salladen en extra rund smak.

6 portioner tonfisksallad med fetaost

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 4 kvisttomater
  • 4 potatisar, fast sort
  • 0,5 gurka
  • 16 oliver med kärnor, helst kalamataoliver, ca 2 dl
  • 200 g fetaost, grekisk fårost
  • 1 rödlök
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 msk vinäger
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 4 msk majonnäs (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen i 2x2 cm stora bitar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Skölj kall.
  3. Förbered under tiden resten: Skölj och tärna tomater och gurka. Lägg i en stor skål.
  4. Skär fetaost i tärningar eller smula sönder med handen. Lägg i skålen.
  5. Häll av oliver och tillsätt dem.
  6. Skala och tärna rödlöken och tillsätt den.
  7. Skölj sallad och skär i bitar ca 2x2 cm eller riv för hand i småbitar. Lägg i skålen.
  8. Skölj och tärna paprika om du vill ha i det.
  9. Tillsätt potatis, tonfisk, olivolja, vinäger, svartpeppar, hackad bladpersilja samt majonnäs (valfritt) och blanda om.
  10. Servera den tonfisksalladen på fat, skål eller fördela i tallrikar. Ett gott bröd passar till ex. ljust lantbröd eller surdegsbröd.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer