Tomatsås med quorn

Tomatsås med quorn som passar till pasta eller ris. En vegetarisk pastasås.
Gott till är som på bilden förslagsvis en sallad med ruccola, fint riven morot samt halverad cocktailtomater i lite olivolja och vinäger. Servera gärna ett gott bröd till också.

4 portioner tomatsås med quorn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g quornfärs
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar krossade tomater
  • 150 gram majs
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Fräs quornfärsen i olja en stekgryta eller panna med höga kanter.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Tillsätt till quornfärsen och fräs runt.
  4. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, chiliflakes, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
  5. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater samt majs. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  7. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  8. Riv ost.
  9. Tillsätt grädden innan servering, rör om och koka upp.
  10. Smaka av tomatsåsen med salt och svartpeppar.
  11. Servera tomatsåsen med quorn till pastan samt riven ost, sallad och gott bröd.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer