Tomatjuice

Introduktion och förberedelse

Hemgjord tomatjuice av hela tomater. En slags råsaft med tomater som blir god och nyttig som kall juice till frukost eller buffé, grönsaksshot eller som vitaminboost.

Du kan ha is i och servera med en stjälk selleri i om du vill.

Tomatjuicen kan också användas till matlagning som tomatsoppa, gazpacho eller tomatsås.

Juicen blir också en utmärkt drink som Bloody Mary.

Du behöver

  • Köp gärna svenska kravmärkta tomater. Odlar du egna tomater så är dessa mycket goda till juicen och ett smidigt sätt att ta vara på en del av skörden.
  • Enkelt är att juica tomaterna i en råsaftcentrifug.
  • Alternativet är att mixa tomaterna med en stavmixer eller i matbetedare och sedan sila av kärnor och skal med en finmaskig sil.

Alternativ

Du kan juica med andra grönsaker som en liten gurka eller tre äpplen.

Gott i är även en lime, citron, jordgubbar och/eller selleri.

Nygjord tomatjuice i glas och kanna
Nygjord tomatjuice i glas och kanna. Ställ gärna juicen i kylen att kallna någon timme innan servering.

1 glas tomatjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 5 medelstora kvisttomater eller valfri sort, ca 300 gram, helst kravmärkta

Tillagning

  1. Skölj tomaterna och dela dem i grova delar eller klyftor.
  2. I RÅSAFTCENTRIFUG: Kör tomaterna till juice, rör om och servera.
  3. I mixer: mixa tomaterna fint och sila ut tomatjuicen genom en sil.
  4. Juicen är godast kall så ställ gärna in den i kylen att kallna någon timme innan servering. Glöm ej att röra om innan servering.
  5. Håller några dagar i kylen. Kan också frysas in.
E-mail
Medel: 3.7 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 27 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-07

Tillbehör och liknande recept:

10 nyttiga juicer med råsaftcentrifug

Här hittar du goda recept på juicer och råsaft med råsaftcentrifug Råsaft åt alla. Festa loss på goda...