Tomater i ugn

Goda tomater som bakats i ugnen med olivolja, timjan och schalottenlök.
Gott som tillbehör till det mesta.
Det går bra med vilken sorts tomater som helst. Här har jag valt små mogna ekologiska svenska kvisttomater. Desto mognare och sötare tomater ju godare blir rätten såklart. Funkar också med vanliga kvisttomater, bifftomater, plommontomater, körsbärstomater, gula tomater, cocktailtomater, gröna tomater med mera.

4 portioner tomater i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram tomater som små kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 kvist timjan eller 1 krm torkad timjan
  • 0,5 schalottenlök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj tomaterna och dela dem.
  3. Blanda tomaterna med olja, salt, timjan och hackad schalottenlök i en ugnsform.
  4. Ställ tomaterna med skalet nedåt.
  5. Baka tomaterna i 35-40 minuter i mitten eller nedre delen av ugnen.
  6. Ta ut och servera tomaterna.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer