Tomater i ugn

Goda tomater som bakats i ugnen med olivolja, timjan och schalottenlök.
Gott som tillbehör till det mesta.
Det går bra med vilken sorts tomater som helst. Här har jag valt små mogna ekologiska svenska kvisttomater. Desto mognare och sötare tomater ju godare blir rätten såklart. Funkar också med vanliga kvisttomater, bifftomater, plommontomater, körsbärstomater, gula tomater, cocktailtomater, gröna tomater med mera.

4 portioner tomater i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram tomater som små kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 kvist timjan eller 1 krm torkad timjan
  • 0,5 schalottenlök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj tomaterna och dela dem.
  3. Blanda tomaterna med olja, salt, timjan och hackad schalottenlök i en ugnsform.
  4. Ställ tomaterna med skalet nedåt.
  5. Baka tomaterna i 35-40 minuter i mitten eller nedre delen av ugnen.
  6. Ta ut och servera tomaterna.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer