Tomatdoftande pastasås med kyckling

Pastasås med tomat toppad med kyckling. God till pasta som spagetti eller penne.
Servera gärna en tomatsallad samt bröd till. På bilden rustik baguette med röra av hälften färskost och hälften ajvar.

4 portioner pastasås med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti, tagliatelle, penne eller gnocchi
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm oregano
  • Pastasås: 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten purjolök
  • 2 stänger selleri
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano till servering

Tillagning

  1. Skala och hacka löken samt vitlök fint. Lägg i en kastrull med olivolja.
  2. Ansa, dela på längden och skölj purjolöken. Strimla den i halvcentimetertjocka skivor.
  3. Skölj och strimla selleri fint.
  4. Fräs lök, vitlök, purjo samt selleri i olivolja i en gryta så de blir mjuka utan att ta färg.
  5. Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, rosmarin, cayenne, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 10 minuter under lock på medelvärme. Koka under tiden pastan.
  6. Dela och strimla kycklingen i små bitar. Blanda den med ingefära, oregano, salt och peppar.
  7. Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna och sänk sedan värmen och låt småsteka medan pastan kokar klart.
  8. Tillsätt crème fraiche till tomatsåsen, rör om och låt såsen koka upp. Smaka av med salt, peppar och cayenne.
  9. Servera pastasåsen med pastan samt toppa med stekt kyckling och riven parmesan gärna också ett gott fullkornsbröd.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer