Tomat och rödlökssallad

Tomat och rödlökssallad med olivolja och vinäger. En enkel, god och nyttig sallad med tomater och rödlök. Tomatsallad passar som tillbehör till det mesta.

Här hänger allt på ingredienserna - välj helst kravmärkta goda mogna tomater från Sverige ex. bifftomater. Du kan också ta runt 6 stora kvisttomater eller ca 400 gram cocktailtomater. Vidare ger smakrik kallpressad olivolja, fin vällagrad röd-, vit eller balsamvinäger, kravmärkt rödlök, flingsalt samt nymalen svartpeppar tomatsalladen riktigt god smak. Istället för flingsalt så går det bra med vanligt salt.

4 portioner tomat och rödlökssallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 4 bifftomater eller 400 gram valfri sorts tomat
  • 1 rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk vinäger vit, röd eller balsamvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj tomaterna.
  2. Skiva stora tomater eller halvera mindre. Lägg i en skål.
  3. Skala, halvera samt hacka eller strimla rödlöken och lägg med tomaterna.
  4. Tillsätt olivolja, vinäger, salt samt peppar och rör om.
  5. Servera tomatsalladen i skålen eller lägg upp.
E-mail
Medel: 2.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer