Tomat och avokadosallad

Sallad med tomat och avokado som salladstillbehör till paj, buffe, som tillbehör eller grillat. Extra god blir salladen med ekologiska tomater då de fått mogna lite extra. Vidare en fin kallpressad olivolja, fin vinäger, flingsalt samt nymalen svartpeppar.

4-6 portioner tomat och avokadosallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 kvisttomater
  • 2 avokado
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk röd- eller vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 dl solrosskott, machésallad eller valfri grönsallad

Tillagning

  1. Skölj och tärna tomaterna och lägg i en skål.
  2. Dela avokadon på mitten (skär runt kärnan och vrid isär).
  3. Slå in kniven i kärnan och vrid till så lossnar den.
  4. Gröp ur avokadon med en sked och tärna avokadons fruktkött. Lägg i skålen med tomater.
  5. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och peppar.
  6. Toppa ev. med solrosskott, machésallad eller valfri sallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer