Tomat, mozzarella och basilikasallad

Tomatsallad med mozzarella och basilika. Använd en fruktig och finare olivolja. Desto finare vinäger ju godare blir det. Varför inte en lagrad Balsamico-vinäger. Gourmetsalt (flingsalt) och nymalen svartpeppar gör salladen ännu godare.

6 portioner tomatsallad med mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 5 kvisttomater eller valfria goda smakrika tomater
  • 2 mozzarellaostar
  • 0,5 kruka basilika
  • 3 msk fin olivolja
  • 2 msk god mild vinäger
  • 1 krm vanligt salt eller 3 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skär tomater i skivor.
  2. Skär eller dela mozzarellaosten i skivor eller bitar.
  3. Lägg på fat eller i skål och garnera med basilika.
  4. Vid servering häller du några matskedar olivolja, vinäger samt saltar och pepprar över.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer