Tobbes Porter-biffar

Tobbes Porterbiffar. Brynt och bräserade biffar i porteröl med rotfrukter.
Servera med ett syrligt grovt bröd och ost, eventuellt också en klick Crème Fraiche.

4 portioner portionererbiffar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 g blandfärs eller nötfärs
  • 0,5 dl olivolja till stekning
  • 8 medelstora fasta potatisar
  • 3 morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 flaska Porter-öl 33 cl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Tillagning

  1. Forma små biffar cirka 7 centimeter breda av färsen och stek i olja tills de fått lagom färg - de behöver inte vara genomstekta. Lägg biffarna i botten av en gryta.
  2. Skala och strimla löken. Bryn den lätt i olja och lägg den sedan över biffarna i grytan.
  3. Skala potatis och morötter, skär dem i centimetertjocka skivor och lägg dem över biffarna och löken i grytan.
  4. Lägg i buljongtärningen, häll i Porter-ölen och fyll upp med så mycket vatten att det kommer upp till samma höjd som rotfrukterna. Strö timjan, salt och vitpeppar över och koka under lock tills rotfrukterna kokat färdigt ca 15 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer