Tobbes Falu-sallad

Tobbes Falu-sallad - pytt med falukorv, potatis, bacon och grönsaker som paprika, gurka, lök, kinakål och perslilja.

6 portioner falu-sallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram kokt kall potatis
  • 800 gram falukorv
  • 140 gram bacon
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 gul lök
  • 0,5 huvud kinakål
  • 1 dl hackad persilja

Tillagning

  1. Skär potatisen i tärningar, cirka 1,5-2 cm stora, och lägg dem i en stor skål.
  2. Skär falukorven i tärningar i samma storlek som potatisen. Skär baconen i centimeterstora bitar.
  3. Stek falukorv och bacon i olja på medelhög värme och blanda sedan ner dem med potatisen.
  4. Skär paprika, tomat och gurka i små tärningar.
  5. Finhacka löken och persiljan.
  6. Strimla kinakålen fint. Blanda ner allt tillsammans i skålen.
  7. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost, eventuellt också en god dressing.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer