Tobbes Coastal Bend Chili con carne
Introduktion och förberedelse
Tobbes Coastal Bend Chili con carne är ett recept på chili con carne från Houston, Texas. En härlig lagom het chili komponerad under den period jag var verksam i Houston, en chili provsmakad och godkänd av mexikanska vänner i Houston och Corpus Christi, båda vid The Coastal Bend...
Tillagning
- Ansa löken och hacka den fint. Hacka chilin fint. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
- Slå bönorna i en sil och skölj med kallt vatten, låt droppa av ordentligt.
- Bryn färsen i olivolja i het panna. Lägg över den i en gryta, gärna gjutjärn. Fräs därefter lök, chili och paprika i olivolja utan att de tar färg och lägg sedan över dem i grytan.
- Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och buljong. Låt chili con carnen koka upp.
- Tillsätt kryddorna som ger chili con carnen dess goda smak: spiskummin, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar, svartpeppar och basilika. Rör runt chili con carnen ordentligt.
- Låt chili con carnen småkoka minst 60 minuter under lock. Rör runt lite då och då. Bäst blir chilin om den får koka 3-4 timmar.
- Skölj bönorna nog och tillsätt till sist bönorna och rör runt och koka upp.
- Servera chili con carne med kokt ris, brytbröd och eventuellt en grön sallad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 359 kcal