Tobbes Coastal Bend Chili con carne

Ett recept på chili con carne från Houston, Texas. En härlig lagom het chili komponerad under den period jag var verksam i Houston, en chili provsmakad och godkänd av mexikanska vänner i Houston och Corpus Christi, båda vid The Coastal Bend...

8 portioner Tobbes Coastal Bend Chili chili con carne

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 6 schalottenlökar
  • 1 gul lök
  • 3 röd chili
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk basilika
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk svarta bönor

Tillagning

  1. Ansa löken och hacka den fint. Hacka chilin fint. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
  2. Slå bönorna i en sil och skölj med kallt vatten, låt droppa av ordentligt.
  3. Bryn färsen i olivolja i het panna. Lägg över den i en gryta, gärna gjutjärn. Fräs därefter lök, chili och paprika i olivolja utan att de tar färg och lägg sedan över dem i grytan.
  4. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och buljong. Låt chili con carnen koka upp.
  5. Tillsätt kryddorna som ger chili con carnen dess goda smak: spiskummin, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar, svartpeppar och basilika. Rör runt chili con carnen ordentligt.
  6. Låt chili con carnen småkoka minst 60 minuter under lock. Rör runt lite då och då. Bäst blir chilin om den får koka 3-4 timmar.
  7. Skölj bönorna nog och tillsätt till sist bönorna och rör runt och koka upp.
  8. Servera chili con carne med kokt ris, brytbröd och eventuellt en grön sallad.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer