Tiramisu i glas

Tiramisu är en italiensk dessert med savoiardikex, mascarponeost, kaffe, kakao och ev. lite sprit.
En dessert för vuxna. Tiramisu är italienska för pigga upp mig. Kaffet och spriten har väl med det att göra antar jag.

12 portioner Tiramisu i glas

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 30 Savoiardi-kex
  • 2 dl starkt bryggt kaffe, helst espresso
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 450 g Mascarpone färskost
  • 4 msk Amaretto, Marsala, Maraschino, konjak eller brandy
  • 2 msk kakao

Tillagning

  1. Gör espressokaffe.
  2. Fördela 2,5 kex i 12 stycken glas på en bricka.
  3. Dela upp äggen i vitor och gulor i två stora bunkar.
  4. Vispa gulorna med sockret tills det blir ljust och pösigt. Vispa ner spriten och färskosten.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum i den andra bunken och vänd ner i ostblandningen.
  6. Pensla kexen i glasen med kaffe.
  7. Fördela ostsmeten i glasen. Enkelt är att hälla över ostsmeten i en kanna först.
  8. Sikta över ett lager kakao med en sikt eller sil.
  9. Täck över glasen med tiramisu med lite gladplast och ställ tiramisun i kylskåpet helst minst tre timmar - gärna över natten.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer