Thaisoppa med kyckling tom khaa gai

Enkel Thaisoppa med curry och kyckling, typ Tom Khaa Gai kycklingsoppa.
Man kan också ha i en grovhackad stjälk citrongräs samt 2-3 limeblad tillsammans med kokosmjölken. Vidare kan du ha i någon dl grovhackad färsk koriander samt thaibasilika på slutet om du vill lyxa till thaisoppan på slutet.

4 portioner thaisoppa med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 msk vegetabilisk olja ex jordnötsolja
  • 2 paprika
  • 0,5 zucchini
  • 1 tsk hackad ingefära
  • 250 gram kycklingfilé
  • 2 tsk grön curry
  • 400 gram kokosmjölk
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 10 champinjoner
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, ta ur och skär paprika i grova bitar, ca 2x2 cm.
  2. Dela och skär zucchini en gång på längden och sedan i cm breda halvmånar.
  3. Skär kyckling i ca 2x2 cm bitar.
  4. Fräs grönsaker och kyckling i en wok, stor panna eller kastrull i olja i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt under tiden hackad ingefära och currypasta.
  6. Koka upp kokosmjölk med två omgångar vatten från samma kokosburk i en kastrull vid sidan.
  7. Tillsätt kokosblandningen till kycklingen.
  8. Låt soppan koka ca fem minuter.
  9. Skiva under tiden champinjoner.
  10. Smaka av thaisoppan med kycklingbuljong, eventuellt mer currypasta, socker, limesaft samt salt och vitpeppar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer