Thaisoppa med kyckling tom khaa gai

Enkel Thaisoppa med curry och kyckling, typ Tom Khaa Gai kycklingsoppa.
Man kan också ha i en grovhackad stjälk citrongräs samt 2-3 limeblad tillsammans med kokosmjölken. Vidare kan du ha i någon dl grovhackad färsk koriander samt thaibasilika på slutet om du vill lyxa till thaisoppan på slutet.

4 portioner thaisoppa med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 msk vegetabilisk olja ex jordnötsolja
  • 2 paprika
  • 0,5 zucchini
  • 1 tsk hackad ingefära
  • 250 gram kycklingfilé
  • 2 tsk grön curry
  • 400 gram kokosmjölk
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 10 champinjoner
  • 2 msk limesaft
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, ta ur och skär paprika i grova bitar, ca 2x2 cm.
  2. Dela och skär zucchini en gång på längden och sedan i cm breda halvmånar.
  3. Skär kyckling i ca 2x2 cm bitar.
  4. Fräs grönsaker och kyckling i en wok, stor panna eller kastrull i olja i ca 5 minuter.
  5. Tillsätt under tiden hackad ingefära och currypasta.
  6. Koka upp kokosmjölk med två omgångar vatten från samma kokosburk i en kastrull vid sidan.
  7. Tillsätt kokosblandningen till kycklingen.
  8. Låt soppan koka ca fem minuter.
  9. Skiva under tiden champinjoner.
  10. Smaka av thaisoppan med kycklingbuljong, eventuellt mer currypasta, socker, limesaft samt salt och vitpeppar innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer