Thailändska krabbkakor

Stekta krabbkakor eller biffar med krabba passar med wokad nudelsallad eller bara wokgrönsaker samt ev. thairis. Het söt chilisås är också gott till krabbkakor. Räkna 2 burkar krabbkött.

4 portioner thailändska krabbkakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 tsk sesamolja
  • 300 gram krabbkött
  • 1 dl kokt ris
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl vegetabilisk olja att steka i

Tillagning

  1. Börja med att koka riset. Du kan såklart passa på att koka mer ris som du serverar till krabbkakorna sedan.
  2. Skala och hacka lök samt skala vitlök.
  3. Låt krabban rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda sesamolja, krabbkött, hackad lök, pressad vitlök, hackad färsk koriander, fisksås, kokosmjölk, currypasta, 2 ägg samt kokt ris till en röra. Tillsätt ev. lite ströbröd så att smeten blir fast nog att forma till runda kakor.
  5. Forma runda krabbkakor i form av ca fyra hockeypuckar.
  6. Vänd krabbkakorna i sesamfrön.
  7. Stek krabbkakorna på medelvärme i olja i några minuter på varje sida. Du kan också fritera krabbkakorna några minuter på varje sida.
  8. Servera krabbkakorna med nudelsallad eller wokade grönsaker, ev. thairis samt söt chilisås.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer