Thailändska krabbkakor

Stekta krabbkakor eller biffar med krabba passar med wokad nudelsallad eller bara wokgrönsaker samt ev. thairis. Het söt chilisås är också gott till krabbkakor. Räkna 2 burkar krabbkött.

4 portioner thailändska krabbkakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 tsk sesamolja
  • 300 gram krabbkött
  • 1 dl kokt ris
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl vegetabilisk olja att steka i

Tillagning

  1. Börja med att koka riset. Du kan såklart passa på att koka mer ris som du serverar till krabbkakorna sedan.
  2. Skala och hacka lök samt skala vitlök.
  3. Låt krabban rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda sesamolja, krabbkött, hackad lök, pressad vitlök, hackad färsk koriander, fisksås, kokosmjölk, currypasta, 2 ägg samt kokt ris till en röra. Tillsätt ev. lite ströbröd så att smeten blir fast nog att forma till runda kakor.
  5. Forma runda krabbkakor i form av ca fyra hockeypuckar.
  6. Vänd krabbkakorna i sesamfrön.
  7. Stek krabbkakorna på medelvärme i olja i några minuter på varje sida. Du kan också fritera krabbkakorna några minuter på varje sida.
  8. Servera krabbkakorna med nudelsallad eller wokade grönsaker, ev. thairis samt söt chilisås.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer