Tagliatelle med kyckling och tomatsås
Introduktion och förberedelse
God pasta till vardags eller helg. Pasta som agliatelle med kycklingfilé och mustig tomatsås.
- Istället för tagliatelle kan du ta spagetti, skruvar, penne eller valfri sorts pasta.
- Hela skalade tomater på burk går också bra i tomatsåsen. Hacka då sönder dem med en stekspade efter de kokat ett tag.
Serveringsförslag
Gott till är en sallad med skivad bifftomat, grönsallad och salladsdressing.
Tillagning
- Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
- Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
- Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i någon minut.
- Tillsätt tomater, chili, basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
- Tärna eller strimla kycklingen.
- Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna (gärna med höga kanter). Krydda med salt och svartpeppar.
- Häll tomatsåsen över kycklingen (om du har en stekpanna med höga kanter) eller tillsätt kycklingen till tomatsåsen i samma eller en ny gryta. Låt puttra medan du kokar pastan.
- Koka upp ca 3 liter vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
- Riv ost.
- Koka torkad tagliatelle enligt paket (vanligtvis i 5-6 minuter). Färsk tagliatelle kokar du enligt paket (vanligtvis 2-3 minuter).
- Blanda pastan med kycklingen och tomatsåsen. Strö gärna över riven ost samt servera med grönsallad, skivad bifftomat och salladsdressing (eller olivolja och vinäger).
Uppskattat näringsvärde per portion: 465 kcal