Tagliatelle med kyckling och tomatsås

God pasta till vardags eller helg. Pasta som agliatelle med kycklingfilé och mustig tomatsås. Istället för tagliatelle kan du ta spagetti, skruvar eller valfri sorts pasta.

Hela skalade tomater går också bra i tomatsåsen. Hacka då sönder dem med en stekspade efter de kokat ett tag.
Gott till är en sallad med skivad bifftomat, grönsallad och salladsdressing.

4 portioner tagliatelle med kyckling

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 300 gram torkad tagliatelle eller två paket 250 gram färsk tagliatelle
  • 250 gram kycklingfilé
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås: 2 burkar krossade eller passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk torkad basilika eller 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i någon minut.
  4. Tillsätt tomater, chili, basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  5. Tärna eller strimla kycklingen.
  6. Bryn kycklingen i olivolja i en stekpanna (gärna med höga kanter). Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Häll tomatsåsen över kycklingen (om du har en stekpanna med höga kanter) eller tillsätt kycklingen till tomatsåsen i samma eller en ny gryta. Låt puttra medan du kokar pastan.
  8. Koka upp ca 3 liter vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  9. Riv ost.
  10. Koka torkad tagliatelle enligt paket (vanligtvis i 5-6 minuter). Färsk tagliatelle kokar du enligt paket (vanligtvis 2-3 minuter).
  11. Blanda pastan med kycklingen och tomatsåsen. Strö gärna över riven ost samt servera med grönsallad, skivad bifftomat och salladsdressing (eller olivolja och vinäger).
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer