Tagliatelle med champinjoner

Tagliatelle med champinjoner, grädde, smör, parmesan, vitlök och salladslök. En god och enkel vegetarisk pasta som passar både till vardags som fest.
Om du vill göra pastan extra lyxig och festlig kan du tillsätta ca 3 droppar tryffelolja med grädden.
Istället för skogschampinjoner kan du ta vanliga champinjoner eller annan god matsvamp.

4 portioner tagliatelle med champinjoner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram tagliatelle
  • 400 gram skogschampinjoner (eller vanliga champinjoner)
  • 2 klyftor vitlök
  • 50 gram smör
  • 4 dl grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken och lägg i en kastrull med smöret.
  2. Fräs vitlöken i smöret utan att den blir bränd eller brun. Sätt åt sidan.
  3. Rensa och skölj champinjonerna. Skiva eller tärna svampen.
  4. Bryn hälften av svampen i taget i en stekpanna (utan fett). Lägg över champinjonerna i kastrullen med vitlöken. Spara ev. lite brynt svamp att garnera med.
  5. Tillsätt grädde samt smaka av med salt och svartpeppar. Håll varmt.
  6. Koka upp ca 2,5 liter vatten i en stor kastrull till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och någon tsk olivolja.
  7. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den i lite olivolja i en stekpanna. Sätt åt sidan.
  8. Koka tagliatellen i 6-7 minuter. Häll av.
  9. Riv parmesanost.
  10. Blanda tagliatelle i kastrullen eller en stor skål med champinjonerna i grädden, hälften av den rivna parmesanosten samt hälften av salladslöken.
  11. Garnera med resten av salladslöken, ev. brynta champinjoner samt resten av den rivna osten.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer